Legyen trendin szép a kertje és tegyen a környezetért is!

Szerző: admin | 2022-04-25 12:00

Legyen trendin szép a kertje és tegyen a környezetért is!

Legyen trendin szép a kertje és tegyen a környezetéért is! ????Terveztesse kertjét szakmailag jól és környezet tudatosan! ????Azaz pl. napraforgóval és levendulával a kerti fajok megmentéséért. ????A ????Kertszépítők szakképzett kertész csapata a megbízókkal együtt, ezen irányban készítenek trendi kerteket. ???? Miért fontos ez? Lássuk csak:

????Ezen növényekkel nem csak kertje lesz trendin elegáns, hanem segíti egyes fajok, köztük a seregélyek, a ????poszméhek és a sündisznók pusztulásának megállítását is. Talán nem csak a reggeli ????mézes kenyér evésnél jut eszünkbe ez mennyire fontos, hanem a gyümölcsök adta élvezeteknél is gondolunk arra, hogy porzás miatt teremhettek az asztalunkra is.
????Tervezzünk tehát napraforgó és levendulát is a kertünkbe idén tavasszal, hogy megfordítsuk a korábban elterjedt kerti fajok hanyatlását – buzdította a közvéleményt az RSPB madárjótékonysági szervezet, mert így segíthetünk megfordítani a fajok, köztük a seregélyek, a poszméhek és a sündisznók veszélyeztetett sorsát, írta meg a theguardian.com. Bár a felhívás Angliában hangzott el, a szervezet tanácsait nálunk is érdemes megfogadni.
????Évtizedekkel ezelőtt a fent említett fajok mindegyike elterjedt volt, de az élőhelyek elvesztése és a mezőgazdaság változásai miatt ma már fenyegetésekkel néznek szembe. A seregélyek száma az 1970-es évek közepe óta kétharmadával csökkent, az ország poszméhfajai felének a populációja is egyre kevesebb, a sündisznók száma pedig az elmúlt ötven évben 30 millióról 1 millióra esett Angliában, Walesben és Skóciában és Magyarországon sem jobb a helyzet.
????Tanácsolják a kukoricatáblás egynyári növényeket, a gyűszűvirágot és a levendula is egy másik jó opció, mivel gazdag nektárban a méhek számára, így az egyik legjobb választás a beporzók támogatására.
????Ma már egyes vetőmag- és növényárusok speciális címkéket is feltüntetnek a különösen rovarbarát fajokhoz. A kiemelt kedvencek közé tartozik az ernyős verbéna, a mezei gólyaorr, a kerti macskagyökér, a szurokfű vagy vadmajoránna és a nyári orgona.
????????Szerencsére úgy látszik, az emberek többsége és mi kerttervezők is törekszünk arra, hogy megbízóinkkal közösen segítsük a vadon élő állatokat.
????????Lássuk, hogy a szakemberek szerint melyik növény a legjobb a vadon élő állatok számára:
✅Napraforgó: gyönyörű és magról könnyen termeszthető. Kiváló a beporzóknak, és nagyszerű táplálékforrást jelent a madarak számára;
✅Egynyári növények: a vörös mák és a kék búzavirág szintén jó választás;
✅Levendula: az ismerős, kellemes illatú gyógynövény, ami tökéletes a méhek és a lepkék számára.
✅Gyűszűvirágfélék: a magas lila, rózsaszín és fehér virágok a méhek mágnesei.
 
 
????‍???????????? Milyen kerteket építettünk, nézze meg facebook oldalunkon pl. itt: https://tinyurl.hu/mSH8
????‍????????????Terveztesse kertjét szakmailag jól és környezet tudatosan! ????Azaz pl. napraforgóval és levendulával a kerti fajok megmentéséért. ????A ????Kertszépítők szakképzett kertész csapata a megbízókkal együtt, ezen irányban készítenek trendi kerteket. ???? Miért fontos ez? Lássuk csak. olvassa el itt: https://tinyurl.hu/5k6m
 
????‍????????????Milyen munkákat vállalunk nézze meg videó posztunkat itt: https://fb.watch/cAPM5f0UP-/
 
 
????????Amennyiben szép kertet szeretne, átgondolt környezettudatos szakmai tervezést. Keressen minket bátran!
✅Kertépítés, kerttervezés, kertgondozás - minden ami kert!️ ✅Kertszépítők - összhangban a természettel❗️ Kérjen árajánlatot:
????Tel: +36 70 567 3122
????e-mail: matay.kert@gmail.com